Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen

29 dieren vertellen hun verhaal. Hun getuigenissen voeren van tweehonderdduizend jaar geleden tot vandaag. Soms blikken ze terug, soms zitten ze midden in de gebeurtenis, soms kijken ze hoopvol vooruit. Elk dier staat in een andere relatie tot de mens. Het woord is aan de dieren.

Dit boek in groot formaat biedt de dieren een mogelijkheid om hun verhaal te doen hoe zij tegen de mens aankijken. Na of naast elk dier dat zijn verhaal doet, staat in een iets kleinere letter telkens wat de invloed van de mens was of is tegenover de dingen die het dier overkomen. Telkens is er ook een uitleg in een apart blok over een bepaald gegeven dat iets meer uitleg vraagt. Dat kan gaan over de klimaatverandering, filosofen, goden, oorlog en nog veel meer.
Er zijn dus telkens drie soorten teksten die verband houden met het bepaalde dier en die doorheen de geschiedenis een beeld geven hoe de mens het leven van dieren heeft beïnvloed, gebruikt, misbruikt, gemanipuleerd, uitgeroeid of beschermd.
Het boek geeft een originele invalshoek over de geschiedenis van de mens en hoe hij zich gedraagt tegenover dieren.
Knappe kleurrijke illustraties versterken de verhalen, soms paginagroot of als achtergrond van een tekst. Ze vormen zeker een meerwaarde aan de verhalen en teksten.
Beslist de moeite waard!

Bekroond met het Gouden Penseel 2023.

Pol Van Damme - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Joukje Akveld   

Illustrator
Djenné Fila   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2022

ISBN
9789401486880

Aantal pagina's
93

Prijs
€29,99