Een klein beetje bang

Coverafbeelding van: Een klein beetje bang

Trefwoord(en)
bang
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wezel is buiten bladeren aan het zoeken, als het opeens donker wordt. Regen, wind en hagel overvallen hem. Hij voelt er zich zo klein door dat hij stenen begint te stapelen en een huis maakt om te schuilen. Eindelijk voelt hij zich veilig. Na een tijdje is Wezel helemaal gewend aan het alleen-zijn. Maar op een dag zit Mol plots in zijn zetel. Wezel probeert uit te leggen waar Mol zich nu bevindt, maar die begrijpt het steeds verkeerd. Als Wezel zijn huis een fort noemt, wil Mol het verdedigen. Als hij het een verstopplek noemt, wil Mol verstoppertje gaan spelen. Uiteindelijk kan Wezel aan Mol uitleggen dat hij een huis gebouwd heeft om veilig te zijn tegen de storm. En dan vertelt Mol wat er allemaal leuk is aan een storm: met sneeuw kan je een sneeuwpop maken, stormwind kan kietelen op je vacht en als het regent kan je in de plassen springen. Wezel beseft dat Mol alles anders bekijkt dan hij. Maar dan komt zijn grote vraag: ‘Wat doe je als je iets moet doen wat je eng vindt?’. Daar heeft Mol het perfecte antwoord op: ‘Dan doe je dat samen met een vriend.’

De moraal van dit verhaal is overduidelijk: je moet niet zoveel piekeren, een goede vriend kan je helpen om alles wat rooskleuriger te zien. Het is ook een mooie afsluiter voor dit kleurrijke prentenboek. Wezel vertrekt goedgezind op zijn wandeling maar dan loopt het mis, de storm duwt hem alleen in een huis. Daar voelt hij zich op zijn gemak, maar is hij wel heel erg alleen. De levenslustige Mol zet dat kalme leventje op zijn kop. Maar zorgt ook voor een nieuwe kijk op het leven.
De twee personages staan volledig centraal in de grote illustraties. Daardoor gaat je aandacht volledig naar hun belevenissen. De tekst sluit aan bij de illustraties en zit er mee in verwerkt. Dat zorgt voor een aantrekkelijk geheel en maakt het prettig om voor te lezen. Dit verhaal is ideaal om na te praten over bang zijn en hoe je dat kan veranderen in iets leuks.

Mik Ghys - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ciara Gavin   

Illustrator
Tim Warnes   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2020

ISBN
9789048318421

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Little Bit Worried

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal