Een klein avontuur

Coverafbeelding van: Een klein avontuur

Trefwoord(en)
natuur
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Suus zit het liefst de hele dag binnen. Ze is dol op tv-kijken samen met haar kat Koos. Haar mama wil graag dat ze naar buiten gaat, maar Suus vindt dat ze op tv al genoeg mooie avonturen ziet. Tot er op een dag een vlinder voor het raam zit en Koos die wil pakken. Suus opent het raam en ze vallen samen in de tuin. Daar ontdekt ze echter heel mooie bloemen, vlinders en kriebelbeestjes. Zelfs een jongetje op een tak in een boom. Hij heet Pablo en woont naast Suus. Samen kijken en luisteren ze naar de vogels. Wanneer Suus moet gaan eten, is haar mama verbaasd maar tevreden. En Suus? Die wil terug naar buiten, nieuwe avonturen beleven.

Dit eenvoudige maar sfeervolle verhaal lokt elke kijker naar buiten. Want hoe gezellig Suus het ook heeft in de zetel voor de tv, in de tuin is het zoveel leuker en mooier. Daar ontdekt ze de schoonheid van de natuur, zowel in kleur als in geluid. Maar ze ontdekt vooral een vriend, waarmee ze samen kan genieten van al die schoonheid. En op slag is die tv vergeten.
Een mooie boodschap, die lezers wil uitnodigen om uit hun zetel te komen en de natuur te ontdekken. Niet iedereen zal zo’n mooie tuin hebben als Suus, maar een bos of park zal hen zeker ook bekoren.
Wazige, zachtgekleurde illustraties zorgen voor een betoverende sfeer. En de tekst sluipt daar doorheen en maakt Suus’ ontdekking onvergetelijk.

Mik Ghys - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Michelle Leuveld

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2022

ISBN
9789048862108

Aantal pagina's
25

Prijs
€16,99