Een jonge prins in het Oude Egypte – Dummie de Mummie, deel 0

Coverafbeelding van: Een jonge prins in het Oude Egypte – Dummie de Mummie, deel 0

Trefwoord(en)
Egypte
avontuur
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Het is erg warm in Egypte, lang geleden. Het water van de Nijl staat erg laag en iedereen wacht op het moment dat er weer meer water is. Net dan sterft de opa van Darwishi. Dat betekent dat zijn vader de nieuwe farao wordt. Darwishi wil hem een speciaal cadeau geven, een nieuwe kroon. Hij krijgt toelating om samen met zijn vriend Noezi de goudmijnen te bezoeken. Daar ontdekken ze toevallig een nieuwe goudader. Stiekem gaan ze wat van dat goud uithakken, voor de kroon van Darwishi’s vader. Maar daardoor raken ze in de problemen. En net wanneer die opgelost lijken, moet er geofferd worden aan de Heilige Krokodil, om weer water in de Nijl te krijgen. En die neemt alleen genoegen met het allerbelangrijkste. Darwishi’s nieuwe goud bijvoorbeeld…

Iedereen kent Dummie de Mummie zoals hij nu in Nederland rondloopt. Maar dit verhaal neemt je mee naar vroeger, toen Darwishi nog leefde, in het Oude Egypte. Hij speelt er met zijn vriend Noezi, die veel nadenkt over het leven en de wereld. Daardoor stelt hij heel filosofische vragen, of stelt de wetenschap van dat moment in vraag. Erg boeiend, want sommige van zijn vragen geven een duidelijk beeld van hoe er vroeger over gedacht werd en wat we nu weten. Toch overheerst de grappige sfeer die we kennen uit de andere verhalen van Dummie. Het is opnieuw een boeiende mix van weetjes over Egypte, de belevenissen met een goeie vriend, wat avontuur en spanning en heel veel humor. De dialogen klinken vlot en geven het verhaal veel vaart. De illustraties sluiten hier perfect bij aan.
Voor de liefhebbers van de avonturen van Dummie de Mummie is dit een mooie reis naar het verleden. Ideale ontspanningsliteratuur.

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tosca Menten   

Illustrator
Geert Gratama   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
Dummie de Mummie

Jaartal
2020

ISBN
9789000373918

Aantal pagina's
218

Prijs
€15,99