Een indiaan als jij en ik

Coverafbeelding van: Een indiaan als jij en ik

Trefwoord(en)
vriendschap
anders zijn
vluchtelingen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Boaz is blij. Er is een nieuwe leerling in zijn klas. Ze heet Aïsha en is een indiaan. Daar is Boaz van overtuigd. En hij is dol op alles wat met indianen te maken heeft. Boaz is een wat speciale jongen. Door de komst van Aïsha heeft hij voor de eerste keer een echte vriend op school. Maar dan komt Boaz’ vader met het vervelende nieuws dat Boaz een klas mag overslaan. Weg uit de klas van Aïsha. En dat wil Boaz helemaal niet.

Boaz leeft in een eigen wereld. Hij is gek op indianen en hun cultuur. Volgens hem is de nieuwe leerling in de klas een indiaan. Later zal blijken dat ze een vluchteling uit Syrië is. Maar tussen Boaz en Aïsha klikt het. Ze begrijpen elkaar via  de tekeningen die Aïsha maakt voor het werkstuk van Boaz. Zo wordt het thema van vluchtelingen mooi verweven in de fantasiewereld van Boaz. Ondertussen moet hij het ook opnemen tegen zijn vader, die hem een schooljaar wil laten overslaan omdat hij nu voortdurend extra werkjes krijgt in de klas. Zowel oma als Boaz’ mama zien in dat dat geen goede oplossing is, maar Boaz’ vader houdt hardnekkig vol. Tot Boaz genoeg moed vindt om hem zelf te vertellen wat hij wil.
Boaz is een intrigerend personage, dat door Sassen prachtig in beeld gebracht wordt. Zo werd dit een aangrijpend verhaal dat je diep raakt, een verhaal vol gevoelens en levensechte personages. De sobere maar zeer sfeervolle illustraties, waarin de indiaanse cultuur mee een plaats krijgt, sluiten hier mooi bij aan. Hier en daar vind je ook kadertjes met extra info over de indianen, als aanvulling op wat Boaz vertelt of voelt. Alles samen vormt dit een boeiende reis in de leefwereld van Boaz, een reis die je niet snel zal vergeten.

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2019.

Mik Ghys - september 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Erna Sassen   

Illustrator
Martijn van der Linden   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2018

ISBN
9789025873950

Aantal pagina's
125

Prijs
€13,99