Een ijsbeer in de sneeuw

Coverafbeelding van: Een ijsbeer in de sneeuw

Trefwoord(en)
ijsberen
sneeuw
kleuren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Een witte ijsbeer in de witte sneeuw; hoe dat er uitziet ontdek je in dit blauwig-witte, ijskoude prentenboek.
De ijsbeer in de sneeuw wordt wakker, snuffelt met zijn neus en gaat op wandel. Niet naar de zeehonden want hij heeft geen honger. Niet naar de grot want hij heeft geen bescherming nodig. Niet naar de mens want daar wil hij niet bij in de buurt zijn. Maar naar waar dan wel?…

De bijzondere prenten geven dit prentenboek zijn aparte karakter. Het blauw-wit is overal aanwezig, wat het koude gevoel perfect weergeeft. Door de details van de beer in de sneeuw zoals bijvoorbeeld alleen zijn neus of zijn gelaat op een grote witte pagina lijkt het alsof je hem kan aanraken. In de prenten waarin je hem ziet bewegen over de witte vlakte toont de illustrator zich van zijn ambachtelijke kant, zoals scheuren met wit papier en er vormen mee componeren. De foto’s van deze composities in vele tinten wit zijn aardig en geven je zelf zin om te gaan scheuren, knippen en plakken. Sommige prenten benaderen een driedimensionaliteit (zoals de dieren in de grot en de ijsbeer die voorbij loopt), wat verbazing oproept.
Bijzondere illustraties is dus het minst wat je hiervan kan zeggen.
Het uiterst eenvoudige stapelverhaal gidst je doorheen die prenten.
De sobere tekst draagt echter weinig bij aan het geheel. De korte zinnetjes klinken stroef. De vertaler had hier meer mee kunnen doen.

Eric Vanthillo - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Mac Barnett   

Illustrator
Shawn Harris   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2022

ISBN
9789021683706

Aantal pagina's
40

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Polar Bear in the Snow

Vertaler(s)
J.P. de Keyzer