een hond met een slurf

Coverafbeelding van: een hond met een slurf

Trefwoord(en)
dieren
vooroordelen
verdraagzaamheid
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Igor de olifant is boos. Hij had een ruime kooi in de zoo maar nu is hij een stuk van die kooi kwijt. Dat stuk is voor Cas, een hond. Igor heeft Cas nog niet gezien maar is toch erg boos. En nieuwsgierig, want hij wil die hond toch wel eens zien. Wanneer Igor Cas in het oog krijgt, is hij verbaasd. Is dat een hond? Dat is meer een muis met een slurf. Igor vraagt Cas om te blaffen maar dat kan hij niet. Een stok terugbrengen die Igor weggooit doet hij ook niet. Maar hard door zijn slurf blazen kan hij wel. Dus denkt Igor dat Cas eerder een aap is, die alles wat Igor doet nadoet. Toch valt dat tegen, want Cas is te klein om Igor na te doen. Wanneer Cas begint te huilen krijgt Igor medelijden en probeert het goed te maken.

Igor heeft het moeilijk met de komst van Cas. Eerst is hij boos op die ‘hond’ en wanneer die niet lijkt op een hond zoals hij die kent, test hij uit wat Cas dan wel kan zijn. Tot die er genoeg van heeft. Cas wil gewoon vrienden zijn, zonder te doen wat Igor van hem verwacht. Gelukkig komt alles in orde.
Dit eenvoudige verhaal (in AVI 3 / E3) speelt met de thema’s vooroordelen en vriendschap. De dieren vormen een boeiend contrast waardoor de verschillen overduidelijk zijn. Daardoor kan de kleine Cas de grote Igor nooit nadoen, wat even een probleem lijkt voor een mogelijke vriendschap. De illustraties zijn speels en brengen de personages mooi in beeld.
Een boeiend en vlot dierenverhaal voor beginnende lezers.

Mik Ghys - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Bart Mertens

Illustrator
Sr. Sánchez   

Uitgeverij
Bakermat   


Reeks
Zo lees ik

Jaartal
2018

ISBN
9789059245181

Aantal pagina's
29

Prijs
€7,95