Een held

Coverafbeelding van: Een held

Trefwoord(en)
ridders
Arthurverhalen
helden
dapper
jezelf zijn

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De auteur en tevens illustrator van dit originele en verrassende verhaal, gaf haar eigen wending aan de Engelse ridderroman uit de Middeleeuwen die zich afspeelt aan het hof van koning Arthur in Camelot.
Bij Van Gasse geen hoofse woorden of moeilijke verzen, maar een vlotte taal in een uitgebalanceerd taalgebruik. Heerlijk om voor te lezen of zelf te lezen. Zij maakt handig gebruik van een raamvertelling, waarbij haar vader haar het verhaal herhaaldelijk vertelde terwijl hij haar in bad stopte.
Het verhaal zelf is er een vol verrassingen en fijne wendingen.
Het hoofdpersonage Gawein is geen ridder als de anderen. Hij heeft lange wimpers en is niet sterk of dapper. Toch doorworstelt hij heel wat uitdagingen om er uiteindelijk stevig en gelouterd uit te komen.
Een subtiele humor spijst het hele verhaal en maakt het licht en prettig om te lezen en te herlezen.
De prenten zijn pareltjes die je intuïtie aanspreken. Met los penseel schildert Van Gasse speelse figuren die nooit helemaal af zijn. In je eigen verbeelding vul je ze aan zoals jij ze ziet. Losse inkleuringen trekken zich niets aan van lijnen en begrenzingen en geven het geheel een vrije sfeer die indruk maakt.
Knappe illustraties die het verhaal aanvullen en vice versa.

Eric Vanthillo - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Lies Van Gasse   

Illustrator
Lies Van Gasse   

Uitgeverij
Vrijdag   


Jaartal
2019

ISBN
9789460017513

Aantal pagina's
64

Prijs
€17,95