Een heel bijzondere jongen

Coverafbeelding van: Een heel bijzondere jongen

Trefwoord(en)
dans
ballet
dromen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Willem is een heel bijzonder jongen. Hij is energiek en vrolijk en is gek op dansen. Als hij op een avond met zijn ouders naar een voorstelling gaat kijken, gebeurt er iets magisch!

Wim Vanlessen is na zijn afscheid als principal bij Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen steeds vaker in de media verschenen. Als jurylid in Dancing with the stars heeft hij heel wat nieuwe fans gekregen. Met Een heel bijzondere jongen zet hij zijn rol als ambassadeur voor ballet verder. Ditmaal voor een veel jonger publiek.
Het prentenboek heeft op zich een prima verhaallijn. Een kleine jongen, Willem, voelt aan alles dat hij wil dansen. De magie die hij op het podium ervaart, laat iedereen geloven in zijn droom. Fijn om een jongen te zien dansen in een prentenboek. Extra leuk dat hij dat doet op de tafel waarop Wim Vanlessen zelf  het beste van zichzelf gaf toen hij de indrukwekkende choreografie van Maurice Béjart op Maurice Ravels Bolero danste. Hiermee zijn jammer genoeg alle positieve elementen van het boek opgesomd. Grande dame van de balletwereld Jeanne Brabants wordt respectloos afgebeeld. De illustraties kunnen zelfs met heel veel moeite niet mooi genoemd worden. Een stripachtige stijl kan zeker werken in een prentenboek maar de illustrator slaat hier de bal compleet mis. Jammer want een prentenboek over een jongen die van dansen houdt, zou een mooie toevoeging aan het bestaande aanbod zijn geweest.

Mathilde Lemm - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Wim Vanlessen

Illustrator
Leon Römer

Uitgeverij
Horizon   


Jaartal
2022

ISBN
9789464100914

Aantal pagina's
32

Prijs
€16,99