Eén grote familie

aanrader Coverafbeelding van: Eén grote familie

Trefwoord(en)
feesten
buren
interculturele samenleving

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Lucia en haar hondje Kiko wonen in een leuke buurt. Morgen is er een groot buurtfeest. Lucia en haar vrienden mogen het plein versieren. Eerst halen ze een kruiwagen. Bij de winkel van de familie Wang krijgen ze lichtslingers mee. Bij de bloemenwinkel van de moeders van Nora krijgen ze bloemen. Muziekstandaards halen ze op bij de muzikale ouders van Lando. Bij de moeder van Emily, leidster van het buurthuis, lenen ze tafels en stoelen. Nadat ze alles versierd hebben, gaan ze slapen. Maar ’s nachts vernielt een onweer alle voorbereidingen. Wat nu?

In dit boek krijg je een mooi beeld van de hedendaagse samenleving. Nieuwe gezinssamenstellingen, verschillende nationaliteiten, 2 mama’s en een meisje met het syndroom van Down: ze zitten allemaal in dit boek en leven allemaal in de buurt. Ze werken ook goed samen om er een fijne en gezellige buurt van te maken. Dat kan je zien wanneer de voorbereidingen van het buurtfeest door de storm vernield worden en iedereen de handen uit de mouwen steekt om er toch een fantastisch feest van te maken.
Het is Lucia die het hele verhaal vertelt. Het gekke is dat ze op elke tekening terug te vinden is, maar dat je pas op de laatste bladzijde haar gezicht kan zien. Dan pas valt op dat ze het syndroom van Down heeft. Na die laatste bladzijde ga je opnieuw alle tekeningen bekijken maar het is echt zo, je kan haar pas volledig bekijken op de laatste bladzijde. Op alle eerdere pagina’s is ze gewoon een kind tussen de andere kinderen. En dat is ook de bedoeling van dit verhaal. Ze is net als andere kinderen, en ook die andere kinderen hebben allemaal iets speciaals. Elke bladzijde is dan ook een ontdekking en een nieuwe kennismaking. Leuke details trekken je aandacht en vrolijken alles op. De tekst is eenvoudig verhalend en leest vlot voor.
Een prettig voorleesverhaal over een vrolijk buurtfeest.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Elisenda Roca

Illustrator
Rocio Bonilla   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2020

ISBN
9789051168303

Aantal pagina's
41

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
Una gran familia

Vertaler(s)
Antje Schoehuys-Blaak