Een gevaarlijk spel

Coverafbeelding van: Een gevaarlijk spel

Trefwoord(en)
spanning
spelen
dyslexie

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Mats en Milad gaan spelen in een bos dat volledig omheind is. ‘Verboden toegang’ hangt er aan het hek maar dat vindt Mats een goede reden om daar te gaan spelen, daar is niemand. Midden in hun spel krijgt Mats het gevoel dat ze toch niet alleen zijn. Plots duikt een man op die boos Mats’ nieuwe kruisboog afpakt en wegloopt. Mats is razend en gaat op zoek naar de man. Samen met Milad bedenkt hij een plan om zijn kruisboog terug te krijgen.

Een spannend verhaal met een boodschap. De man is immers boos omdat ze oorlogje spelen, en oorlog is helemaal geen spel. Hij legt ook uit waarom, daardoor krijgen de kinderen (en de lezers) een duidelijke boodschap mee. De vlotte tekst (AVI 5/E4) en kleurrijke illustraties zorgen voor een boeiend verhaal.

Dit boek past in de reeks Zoeklicht dyslexie, een reeks voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. Het lettertype werd aangepast, de pagina’s overzichtelijker gemaakt, de tekst is eenvoudig en er zijn uitvouwpagina’s met extra aandacht voor de personages en belangrijke woorden in dit verhaal, met een kleine illustratie erbij. Allemaal hulpmiddelen om het lezen van dit verhaal aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Mik Ghys - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Ruben Prins   

Illustrator
Wendy Panders   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Zoeklicht dyslexie

Jaartal
2015

ISBN
9789048728251

Aantal pagina's
38

Prijs
€11,99