Een fakkel tegen het duister – Vuur en As, deel 2

aanrader Coverafbeelding van: Een fakkel tegen het duister – Vuur en As, deel 2

Trefwoord(en)
fantasy
machtsstrijd
maatschappij
verzet
vluchten

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Nadat Laia Elias heeft gered uit Blackcliff, worden beiden nagezeten door de Maskers en Krijgers van het Imperium. Elias heeft Laia beloofd haar broer te redden uit de Kauf-gevangenis. Met hun achtervolgers op hun hielen wordt dat geen eenvoudige zaak. En de Commandant is niet iemand die het snel opgeeft. Ondertussen worstelt Helena als rechterhand van de nieuwe keizer met haar vriendschap voor Elias en haar trouw aan het Imperium. Zal het Elias en Laia lukken om uit de handen van hun achtervolgers te blijven en de broer van Laia te bevrijden?

Dit is het vervolg op ‘De Heerschappij van de Maskers’, het eerste deel van de ‘Vuur en As’-reeks. Het verhaal gaat vanaf de eerste regels gewoon verder waar het eerste verhaal geëindigd is. Het is dus onmogelijk om dit boek apart te lezen. Maar het verhaal is zo knap opgebouwd en zo verslavend om te lezen dat dit absoluut geen bezwaar mag zijn om er niet aan te beginnen.
Ook nu wordt het verhaal afwisselend verteld vanuit het standpunt van de drie hoofdpersonages: Elias, Laia en Helene. Door telkens van vertelstandpunt te veranderen, weet de lezer meer dan de personages afzonderlijk. De auteur weet de lezer wel aan het verhaal te binden door de hoofdstukken met een ‘cliffhanger’ te beëindigen zodat de lezer wel moét blijven verder lezen!
Ondertussen zijn de onderlinge verhoudingen wel veranderd ten opzichte van het eerste deel. Waren Helene en Elias in het eerste boek twee sterke Maskers die erg goed met elkaar overeen kwamen, dan zijn ze nu noodgedwongen tegenstanders van elkaar. Helene is nu de Bloedklauwier van het Imperium terwijl Elias een voortvluchtige opstandeling is. Laia, wiens familie door het imperium werd vermoord en haar broer gevangen heeft genomen, groeit meer en meer uit tot een bijzondere vrouw met speciale gaven die ze nu voor het eerst ontdekt. Maar er heerst ook verraad, manipulatie en bloeddorstige wraak in het Imperium dat barstjes begint te vertonen en nu met harde hand orde op zaken wil stellen.
Een bijzonder sterk verhaal waar moed, opoffering, vriendschap en liefde een belangrijke rol speelt, maar onderdrukking, macht, wraak, intrige en manipulatie al even belangrijk zijn.
Een even grote aanrader als het eerste deel!

Pol Van Damme - januari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Sabaa Tahir   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Vuur en as

Jaartal
2016

ISBN
9789024574766

Aantal pagina's
443

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Torch against the Night

Vertaler(s)
Maren Mostert