Een episch avontuur – Het leven van een allerbeste vriend, deel 2

Coverafbeelding van: Een episch avontuur – Het leven van een allerbeste vriend, deel 2

Trefwoord(en)
humor
avontuur
fantasie
schrijven

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Theo Thorbecke, de vriend van Bram Botermans, wil een boek schrijven. Na het eerste hoofdstuk laat hij het lezen aan Bram, die onmiddellijk allerlei manieren bedenkt om geld te verdienen. Niet met het boek zelf, maar met allerlei merchandising zoals poppen, speeldozen, films, stickers, fastfoodboxen. Na elk hoofdstuk bedenkt hij iets nieuws. Ondertussen is hij niet altijd tevreden met het verhaalverloop dat Theo bedenkt. Bram vindt het verhaal te braaf en te sprookjesachtig, maar dat is net wat Theo wil bereiken. Het uiteindelijke resultaat is dan ook erg verrassend.

Naast de reeks over het leven van een loser, is er nu een reeks over de allerbeste vriend van de loser Bram, namelijk Theo. Theo is een brave jongen die luistert naar zijn ouders en niet van geweld houdt. Bram is zijn beste vriend, denkt hij, maar het is duidelijk dat Bram profiteert van de goedgelovige Theo. Het verhaal dat Theo bedenkt zit dan ook vol brave elementen, ook al probeert hij af en toe de zogezegde goede raad van Bram op te volgen. Dat zorgt voor een verrassend en hilarisch verhaal. Met tussenin de opmerkingen en bedenksels van Bram, die ook erg grappig zijn. Na elk hoofdstuk van Theo ben je erg benieuwd naar wat Bram nu weer gaat opmerken en bedenken.
De tekst leest vlot en de cartoonachtige illustraties spreken tot de verbeelding. Ze stimuleren samen met de tekst je fantasie, want het avontuur dat Theo bedenkt wordt heel filmisch verteld.
Een hilarisch verhaal in deze nevenreeks van Het Leven van een Loser.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jeff Kinney   

Illustrator
Jeff Kinney   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Het leven van een Allerbeste Vriend

Jaartal
2020

ISBN
9789026153907

Aantal pagina's
224

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Rowley Jefferson’s Awesome Friendly Adventure

Vertaler(s)
Hanneke Majoor