Een echte vriend

Coverafbeelding van: Een echte vriend

Trefwoord(en)
vriendschap
samenspel
ruzie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Benny en Max zijn beste vrienden. Maar Benny wil wel eens een andere beste vriend want hij is niet meer zo gelukkig met Max. Die speelt altijd zo traag als ze een computerspel spelen. En hij wil zich altijd verstoppen als ze verstoppertje spelen. Hij praat veel te graag over insecten en ’s middag wil hij altijd een boterham met pindakaas ook al wil Benny graag een tosti. Op een dag maken ze ruzie en zoekt Benny een nieuwe vriend. Hij knutselt een robot in elkaar die hij Jax noemt. Nu kan hij altijd doorspelen met het computerspel en mag hij zich ook eens verstoppen. Nu kan Benny tosti’s eten en Jax laten lachen om zijn moppen. Maar na een poosje vindt Benny dit ook niet leuk meer. Hij mist Max en gaat hem samen met Jax opzoeken. Daar ontmoet hij de robotvriend van Max, die Lenny heet. De rest van de dag spelen ze allemaal samen.

Grappig hoe beide vrienden allebei een nieuwe vriend knutselen en hun robot een naam geven die lijkt op die van hun echte vriend. De ruzie is dan ook snel vergeten en ze hebben weer iets nieuws om samen mee te spelen.
De gevoelens van Benny zijn erg herkenbaar. Een beste vriend is leuk, maar soms zijn er dingen die je toch liever anders wil. Als je daar niet over praat, maak je ruzie. Dan kan je wel even je zin doen maar al snel zal je die vriend erg missen. Dat wordt heel duidelijk getoond in de illustraties. En ook de tekst beschrijft die gevoelens goed. Door de herhaling die gebruikt wordt kunnen kinderen zien wat de vrienden samen deden, hoe Benny het nadien met zijn robot doet en wat hem daarna juist doet verlangen naar zijn vriend. De illustraties brengen de leefwereld van Benny herkenbaar en sfeervol in beeld.

Mik Ghys - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jennifer Wolfthal

Illustrator
Judi Abbot

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044837247

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Perfect Friend

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij