Een dodelijk kaartspel

Coverafbeelding van: Een dodelijk kaartspel

Trefwoord(en)
parallelle werelden
avontuur
slavernij
magie

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

In het dorp van Ingel en Poppe valt weinig te beleven. Op een dag verschijnt een oude, slonzige vrouw die haar intrek neemt in de herberg van Ingels vader. De mannen uit het dorp zijn wel nieuwsgierig, zeker als de vrouw de mannen een vreemd kaartspel laat zien waarin hen de Weg naar Rijkdom wordt beloofd. Maar als er mannen spoorloos verdwijnen, krijgt Ingel argwaan. Hij bespioneert de vrouw en ontdekt een vreselijk geheim. Wat moet hij doen?

Dit vlot leesbaar verhaal neemt de lezer mee naar een niet nader bepaald dorp, waar de tijd ergens is blijven stilstaan. Het leven is er saai. De komst van de vrouw lijkt de mannen een betere toekomst te voorspellen. Helaas is niets minder waar. Ingel en zijn vriend Poppe komen in een vreemde wereld terecht. Iedereen die er leeft, is volledig uitgeblust en onder invloed van een vreemde kracht die hen alle energie ontneemt. Die parallelle wereld is het decor voor de zoektocht van Ingel en Poppe om een uitweg te vinden.
Het verhaal wordt verteld vanuit het personage van Ingel, in de ik-vorm. Daardoor weet de lezer ook niet meer dan wat Ingel meemaakt, denkt en voelt. Hij evolueert wel van een ‘hangjongere’ naar iemand die het heft in handen neemt en niet bij de pakken blijft zitten, ook al loopt hij daardoor veel meer risico.
Het verhaal komt realistisch over, al is het niet helemaal origineel. Er zijn nog verhalen die zich op dit thema focussen.
Het avontuur overweegt, al zitten er wel enkele ‘wijsheden’ in die de jonge lezer aan het denken kunnen zetten.
Goed voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Rom Molemaker   

Uitgeverij
Holland   


Jaartal
2017

ISBN
9789025113643

Aantal pagina's
224

Prijs
€13,90