Een deur in het bos

Coverafbeelding van: Een deur in het bos

Trefwoord(en)
bossen
dieren
kijken
zien
nieuw
omgeving

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Op een dag stond er midden in het bos opeens een deur. Een grote rode deur.
Met die zin opent dit verhaal vol verbeelding.
Mees vond er niets bijzonders aan en dook terug haar veilige nest in.
De andere dieren echter – Everzwijn, Hert, Beer en Vos – keken op een andere manier onder of over de deur of door het raampje of door het sleutelgat en zagen hoe mooi het was aan de andere kant. Maar wat vonden zij zo mooi? vroeg Mees zich af. Ze keek ook door het sleutelgat, maar zag gewoon het bos. Tot Everzwijn de deur open duwde…

Wat een heerlijk verhaal vol fantasie over een thema waarmee je bij zowel jong als oud ogen (letterlijk en figuurlijk) opent.
Slegers maakte dit verhaal op zijn eentje. Met zuinige tekst schrijft hij zinnen die zich vlot laten voorlezen. Geen woord te veel en de voortdurende herhalingen verhogen de herkenbare structuur van het verhaal. Hierdoor is dit ook geschikt voor een jong doelpubliek vanaf 4. Zijn prenten zijn pareltjes vol verwondering en een fijne humor. Hij schildert met aardige kleuren taferelen vol details over het leven in een bos waar het goed toeven is. Daardoor valt de rode deur nog harder op. Als stoorelement dat er niet thuis hoort. Maar eigenlijk beter als element dat oproept tot inzicht en verbeelding. Als een warme oproep aan iedereen, jong en oud, om de wereld om je heen ook eens te bekijken door een ‘andere bril’. Om verwondering toe te laten en fantasie zijn gang te laten gaan.
Een knappe boodschap die kan tellen!

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Yoeri Slegers

Illustrator
Yoeri Slegers

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2021

ISBN
9789462915688

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,95