Een circus vol getallen

Coverafbeelding van: Een circus vol getallen

Trefwoord(en)
cijfers
tellen
pop-upboek
circus

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Dit kartonnen telboek neemt je mee naar de wereld van het circus en doet je tellen van 1 tot 10 via verrassende flapjes, speelse schuifelementen en opspringende  pop-ups.
De kleurrijke prenten zijn licht naïef en eenvoudig. Ze tonen telkens een tafereel uit het circus met 1 goochelaar als centrale figuur. Hij heeft 2 atletische assistenten en jongleert met 3 balletjes onder 3 bekers. Als de 4 duiven uit de doos tevoorschijn komen, kan het spektakel beginnen. En zo gaat het verder, met 5 zijden sjaals uit de hoge hoed, 6 konijnen uit de kist, een magische kaartentruc, 9 ringen, een mooie ruiker bloemen, en als de show gedaan is gaat iedereen tevreden naar huis.
Het geheel is mooi en stevig uitgegeven, maar het verhaal zelf mist vaart en vlotheid. De tekst is stroef en de woordenschat is niet altijd op het niveau van de jonge doelgroep. Terwijl de tekst een spektakel belooft vol magie en humor, zie je prenten waarop de acties herleid worden tot de essentie, waardoor van spektakel nog weinig sprake is.
Jammer, maar als speel- en kijkboek verdient dit boek zeker zijn plekje in het geheel van telboeken.

Eric Vanthillo - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Sarah Goodreau   

Illustrator
Sarah Goodreau   

Uitgeverij
Bakermat   


Jaartal
2016

ISBN
9789059242692

Aantal pagina's
16

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The world famous book of magical numbers

Vertaler(s)
Catalina Steenkoop