Een brandend hart

Coverafbeelding van: Een brandend hart

Trefwoord(en)
Amerika
spanning
misdaad
verliefd
gezin

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Enkele mysterieuze verdwijningen in het stadje Littleford in de Amerikaanse staat New Hampshire halverwege de jaren ’90 werden nooit opgelost. Wanneer David in een bos een schedel vindt, worden de zaken weer actueel. De aan alcohol verslaafde moeder van David lijkt ook meer te weten maar ‘verdrinkt’ haar herinneringen. En wat heeft het te maken met Rose, een meisje dat in 1808 werd begraven maar nog altijd op iemand lijkt te wachten?

Het verhaal speelt zich in drie tijdsgewrichten af: in 1995 waarin de verdwijningen plaatsvinden, in 1808 waarin het leven in Littleford bijzonder hard was terwijl er een epidemie rondwaarde en in het heden, waar David en zijn zus Lynn op onderzoek gaan.
Deze drie momenten worden afwisselend verteld. Het verhaal verspringt dus van het ene moment naar het andere. Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van personages die op dat moment van het verhaal belangrijk zijn.
Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op, zodat de lezer geboeid blijft. Hij wil uiteindelijk ook weten hoe alles in elkaar past.
De personages en de gebeurtenissen komen realistisch en herkenbaar over. Een ietwat magisch of spiritueel gegeven wordt geloofwaardig verwoord, zonder dat het afdoet aan het realistische van het verhaal.
Een spannend en onderhoudend verhaal waarin verleden en heden met elkaar zijn verbonden. Zeker de moeite van het lezen waard.

Pol Van Damme - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Luc Hanegreefs   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044851649

Aantal pagina's
259

Prijs
€20,95