Een bos vol gevaar

Coverafbeelding van: Een bos vol gevaar

Trefwoord(en)
dyslexie
verdwalen
ruzie
vakantie

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Daan en zijn familie zijn op vakantie in de bergen. Daan verveelt zich, zijn papa wil steeds rusten en daardoor doen ze geen uitstapjes. Daardoor maakt hij veel ruzie met zijn zus. Wanneer papa van mama melk moet gaan kopen in het dorp, mogen Daan en zijn zus Tes mee. Maar ze maken onderweg zoveel ruzie dat papa hen uit de auto zet en doorrijdt. Daan is boos op zijn papa en wil hem straffen. Hij vertrekt met Tes te voet door het bos naar hun vakantiehuisje. Dat is het begin van een spannend avontuur…

Dit is een zeer herkenbaar verhaal over verveling, boos zijn en straffen. Daan is zo boos op zijn papa dat hij hem wil straffen door niet meer op de weg te staan als papa zou terugkomen. Hij is ervan overtuigd dat hij de weg terug kent, wat natuurlijk tegenvalt. Onderweg lukt het wel om geen ruzie meer te maken, nu gebeurt er eindelijk iets in zijn saaie vakantie. Een spannend verhaal, vlot verteld (AVI 3/E3) en met bijpassende illustraties.

Dit boek past in de reeks Zoeklicht dyslexie, een reeks voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. Het lettertype werd aangepast, de pagina’s overzichtelijker gemaakt, de tekst is eenvoudig en er zijn uitvouwpagina’s met extra aandacht voor de personages en belangrijke woorden in dit verhaal, met een kleine illustratie erbij. Allemaal hulpmiddelen om het lezen van dit verhaal aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Mik Ghys - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Aag Vernelen

Illustrator
Jacqueline van Leeuwenstein   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Zoeklicht dyslexie

Jaartal
2015

ISBN
9789048728213

Aantal pagina's
38

Prijs
€11,99