Een boel gevoel!

Coverafbeelding van: Een boel gevoel!

Trefwoord(en)
gevoelens

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De grote broer van de kleine panda Wanda vindt zijn zusje de beste van de wereld. Maar niet altijd. Soms huilt ze oorverdovend en dan probeert hij haar te helpen. Hij vraagt haar om te vertellen hoe ze zich voelt. Hij probeert haar de juiste woorden te laten zoeken om haar gevoelens te verwoorden. Huilt ze omdat ze pijn heeft, omdat ze bezorgd is om haar knuffel of omdat ze een enge droom heeft? Na een poosje merkt hij dat hij meer woorden nodig heeft voor haar en samen maken ze kaartjes met gevoelens erop. Al snel kent ze haar gevoelens beter, en ze herkent ze ook bij anderen. Wat is haar broer trots op haar!

Gevoelens verwoorden kan voor kleuters nog erg moeilijk zijn. Wat deze panda’s doen met gevoelens zullen kleuters dan ook zeker herkennen. De getoonde situaties zijn immers alledaags en passen in hun leefwereld. Dat de kleine panda ook anderen helpt om hun gevoelens in woorden om te zetten, zal de lezer ook kunnen helpen. Zo kunnen ze hun belevingswereld uitbreiden.
De tekst verbindt losse taferelen waarbij gevoelens aan bod komen en zorgt voor een einde waarin de boodschap van het verhaal samengebracht wordt. De illustraties ondersteunen de tekst en maken gebruik van zachte kleuren om een gevoelige sfeer op te bouwen. Een warm voorleesboek over gevoelens en hoe ze te benoemen.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Perry Emerson

Illustrator
Sean Julian

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2023

ISBN
9789048321216

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Big BIG feelings

Vertaler(s)
Kirsten Verhagen
Vitataal