Een boek voor kleine handjes

Coverafbeelding van: Een boek voor kleine handjes

Trefwoord(en)
kleuren
spelen
vormen
fantasie
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Deze kleine kartonversie van het in 2010 verschenen ‘Een boek’ is een welkom geschenkboek voor kleine dreumesen (en hun volwassen begeleiders die er ook veel plezier aan zullen beleven).
Dit interactief boekje prikkelt je fantasie en wakkert je verwondering aan. Een hebbeding vol magie zonder trucjes. Eenvoud troef!
Het begint bij de eerste pagina waar in het midden één gele bol staat. Met daaronder de opdracht: “Duw op het gele bolletje en sla de bladzijde om.” En jawel: op de volgende pagina wordt je actie beloond: er staan nu 2 gele bollen. Als je er nog eens op duwt, vind je op de volgende pagina 3 gele bollen. En zo gaat het boek verder: door op de bollen te wrijven veranderen ze van kleur, door erop te tikken vermenigvuldigen ze zich, door met het boek te schudden veranderen ze van plaats, door erop te duwen doe je het licht uit en wordt de pagina zwart, enz. …
De lay-out is eenvoudig en helder: witte pagina’s met daarop ruw geverfde, gekleurde bollen en eronder telkens de tekst in speelse drukletters. De opdrachten prikkelen en zetten je aan tot actie.
Een verrassende en speelse rijkdom die het medium ‘boek’ in een ander daglicht stelt.

Eric Vanthillo - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Hervé Tullet   

Illustrator
Hervé Tullet   

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2019

ISBN
9789002266973

Aantal pagina's
44

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Un livre