Een boef in het bos

Coverafbeelding van: Een boef in het bos

Trefwoord(en)
verliefd
liegen
bang

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Ping Wing mist Jack. Ze is ervan overtuigd dat hij op zee is en voor haar zal terugkomen. Maar Vos, Haas en Uil weten dat Jak een boef is en willen liever niet dat Jak terugkomt. Ook Ever wil niet dat Jak terugkomt want hij heeft zelf een oogje op Ping Wing. Maar die ziet hem niet staan, die denkt alleen aan Jak. Ever bedenkt een plan om in de gunst te komen van Ping Wing. Maar dat loopt fout af.

Vos en Haas en hun bosvrienden zijn goed gekend bij jonge lezers. Dit is alweer een nieuw avontuur van deze populaire personages. De auteur slaagt er telkens weer in om de karakters die ze bedacht heeft verder uit te werken. De lezer kan er dan ook op rekenen dat Haas helpt waar nodig en dat Vos geregeld verrast is door het woordgebruik van Haas. De tekst leest vlot en het avontuur is spannend, ook al komt er geen boef in de buurt. Ever speelt een belangrijke rol in dit verhaal, zijn gevoelens voor Ping Wing zorgen voor acties en misverstanden. Wat heel leuk is voor de lezer, die natuurlijk weet wat er echt aan de hand is.
De sfeervolle, fijne illustraties van Tjong-Khing zorgen zoals steeds bij deze verhalen voor een heerlijke en aantrekkelijke aanvulling bij de tekst. Deze combinatie van tekst en tekeningen is een succesformule die uitermate geslaagd blijft voor jonge (en oudere) lezers.

Mik Ghys - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Vos en Haas

Jaartal
2019

ISBN
9789401458498

Aantal pagina's
168

Prijs
€15,99