Een bijzondere vriend

aanrader Coverafbeelding van: Een bijzondere vriend

Trefwoord(en)
huisdieren
vriendschap
liefde

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Warre wou een huisdier. Een heel bijzonder huisdier waar iedereen van zou opkijken. Zoals een walvis? Maar een walvis zou nooit in zijn kamer passen. Een beer dan? Maar beren houden een winterslaap en dat duurt bijzonder lang. Een leeuw misschien? Maar wat als hij honger zou hebben en er geen eten in huis zou zijn?  Zucht… Tegelijkertijd was er Seppe, de hond, die een baasje wou. Een bijzonder baasje naar wie alle honden zouden opkijken. Een Viking? Maar die zou vast en zeker te woest zijn. Een koningin dan? Maar die zou geen tijd voor hem hebben. Een astronaut misschien? Maar in de ruimte zijn geen bomen en dus geen plaats voor … Zucht… Het oranje balletje zou hen duidelijk maken wat belangrijk en bijzonder was…

Dit originele prentenboek overstijgt en valt op door zijn doordachte opbouw, zijn doorgedreven fantasie, zijn subtiele humor en de prachtige prenten.
Portman creëerde 2 verhaallijnen die simultaan naast elkaar lopen en als onder een warm deken samenkomen tot een hartverwarmende apotheose. De tekst is gevat en gevarieerd en laat zich lekker voorlezen. De prenten zijn pareltjes van pure tekenkunst. Met fijne potloodlijnen en slechts één schutkleur (oranje) verbeeldt zij een wereld vol emoties en verlangen. De houdingen en expressies van de personages en de dieren spreken boekdelen. Het geheel straalt een rust uit die de sfeer bepaalt.
Mieke Verloigne van Studio Lannoo goot het geheel in de juiste vorm en zorgde er mee voor dat dit prentenboek je aandacht meer dan waard is.
Een debuut dat kan tellen! En ons doet uitkijken naar meer…
Een aanrader!

Eric Vanthillo - april 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Aline Portman

Illustrator
Aline Portman

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2023

ISBN
9789401489645

Aantal pagina's
46

Prijs
€17,99