een beetje veel

aanrader Coverafbeelding van: een beetje veel

Trefwoord(en)
gulzig
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

In ‘Dit is mijn boom!’ maakten we reeds kennis met de eekhoorn die zijn boom met niemand wil delen. In dit nieuwe prentenboek is die eigenzinnige eekhoorn weer het hoofdpersonage. Deze keer gaat het niet zo zeer over hebberigheid, maar over gulzigheid. Volgens hem moet je goed zorgen voor een boom. Je moet ermee praten en hem behandelen als een goede vriend. Dan geeft hij wel eens iets, zoals dennenappels. En wanneer alle dennenappels op zijn, heeft de boom nog lekkere naalden. En wanneer die op zijn kleine takken. Daarna nog grote takken, voor een vuurtje. En daarna…

Pagina per pagina zie je hoe de eekhoorn de boom opeet en gebruikt, dat vindt hij heel normaal. Maar zijn gulzigheid zal hem uiteindelijk in de problemen brengen, dat zie je duidelijk op de laatste bladzijde. Het hele verhaal is erg humoristisch, zowel in de tekst als in de illustraties. De eekhoorn vertelt steeds hoe prachtig zijn boom is en hoe hij ervan mag genieten, tot alles op is en hij zonder boom overblijft. Hierdoor krijg je niet alleen het verhaal van een gulzige eekhoorn, je ziet ook hoe kwetsbaar de natuur kan zijn door gulzigheid.
De illustraties zijn hilarisch, daar zorgt de fantastische eekhoorn wel voor. Zijn houdingen en gezichtsuitdrukkingen bepalen de sfeer van dit verhaal en maken het heerlijk humoristisch.
Een gezellige, hilarische aanrader voor kleuters en hun voorlezers.

Mik Ghys - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Olivier Tallec   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2022

ISBN
9789462916678

Aantal pagina's
29

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Un peu beaucoup

Vertaler(s)
Marita Vermeulen