Een beer zonder verhaal

Coverafbeelding van: Een beer zonder verhaal

Trefwoord(en)
beren
vriendschap
helpen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Er was eens een beer die niets opvallends meemaakte. Tot hij in het bos een kuikentje op de grond vindt dat uit zijn nest gevallen is. Heel voorzichtig legt de beer het weer in zijn nestje. De volgende dag redt hij een bever die vast zit tussen de takken van zijn dam. Een beetje verder vindt hij een verdwaald konijn dat hij weer naar huis helpt. De volgende dag helpt hij een wolf die een doorn in zijn poot heeft. Daarna bedenkt hij dat al die dieren iets speciaals meemaken, maar dat er in zijn leven nooit iets gebeurt. Maar dan ontdekt hij dat het bos gonst van de verhalen over een moedige beer die dieren redt. Zo ontdekt hij dat hij toch een verhaal heeft. Een mooi verhaal zelfs.

Een onopvallend leven kan toch heel belangrijk zijn, vooral voor anderen. Dat toont deze behulpzame beer, die met kleine handelingen veel betekent voor de andere dieren. Een mooi thema dat laat zien dat niet alleen opvallende zaken belangrijk zijn. Soms zit er meer betekenis in kleine handelingen dan in grote acties. Dat moet even doordringen bij de beer, zodat hij zich niet droevig gaat voelen omdat er niets speciaals gebeurt in zijn leven. Zijn aanwezigheid is al genoeg om speciaal te zijn voor anderen.
Sfeervolle illustraties tonen de belevenissen van de beer en alle andere dieren. De gevoelens van de dieren zijn duidelijk af te lezen van hun expressieve snuitjes met opvallende grote ogen.
Een fijn voorleesverhaal over helpen en gewaardeerd worden.

Mik Ghys - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Christian Merveille

Illustrator
Laurent Simon

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044847413

Aantal pagina's
25

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Un ours sans histoire

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij