Eekhoorn en Vos

Coverafbeelding van: Eekhoorn en Vos

Trefwoord(en)
dieren
korte verhalen
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Deze bundel bevat drie vrolijke verhalen over de vrienden Eekhoorn en Vos.
In het eerste verhaal ontdekken ze dat ze, ondanks hun verschillen, goede vrienden zijn.
In het tweede verhaal, ‘Eekhoorn en Vos maken een nieuwe vriend’ maken ze kennis met Gele Vogel. Die maakt eerst plezier met Eekhoorn, boven in een boom. Maar daarna gaan ze samen op zoek naar Vos, die in zijn hol gekropen is omdat Eekhoorn geen tijd voor hem had.
In ‘Eekhoorn en Vos helpen een vleermuisje’ landt er een kleine vleermuis op de kop van Vos. Eekhoorn is eerst jaloers op Vos maar wanneer de kleine vleermuis op de kop van Eekhoorn springt, beseft hij wat Vos zo leuk vond.

In deze drie verhalen staat telkens de vriendschap tussen Eekhoorn en Vos centraal. Ze zijn erg verschillend, maar dat maakt het net aantrekkelijk om vrienden te zijn. Ook al probeert Eekhoorn wel om Vos mee in een boom te krijgen. Bij hun belevenissen horen ook ontmoetingen met andere dieren. En er duiken tijdens de verhalen ook heel wat gevoelens op. Die worden subtiel in het verhaal geweven en zorgen ervoor dat je na het voorlezen nog wat kan napraten over die gevoelens.
De tekst leest vlot voor en beperkt zich tot eenvoudige dialogen. Ook de illustraties beperken zich tot de essentie. Eekhoorn en Vos werden kleurrijk vormgegeven en vullen alle bladzijden met hun belevenissen. De in zachte kleuren geschilderde illustraties zorgen voor een warme en aantrekkelijke sfeer.
Een sfeervol voorleesboek over twee dikke dierenvrienden.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ruth Ohi   

Illustrator
Ruth Ohi   

Uitgeverij
Memphis Belle   


Jaartal
2020

ISBN
9789463132602

Aantal pagina's
96

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Fox and Squirrel, Fox and Squirrel make a friend, Fox and Squirrel help out

Vertaler(s)
Loes Randazzo