Eefje en de dieren

Coverafbeelding van: Eefje en de dieren

Trefwoord(en)
dieren
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Eefje heeft een talent: ze kan horen wat dieren denken en zeggen. Maar haar vader verbiedt haar om dat talent te gebruiken. Soms gebeurt het onbewust maar meestal volgt ze braaf de raad van haar vader. Tot ze ontdekt dat haar moeder hetzelfde talent had en daardoor vermoord is. De man die haar daartoe gedreven heeft, Mortimer, wil alle dieren geestelijk beïnvloeden en zo de mens vernietigen. Om dat te bereiken kan hij extra hulp gebruiken. Zoals van Eefje, omdat die ook dieren kan beïnvloeden. Natuurlijk verzet Eefje zich, wat erg moeilijk is als je oma en vader bedreigd worden. Maar Eefje heeft nog een grote troef achter de hand die Mortimer nooit kon voorspellen.

Eefje voelt zich een buitenstaander op school, omdat ze een speciaal contact heeft met dieren. Toch blijkt haar talent heel belangrijk om de wereld te redden van een mogelijke dictator. Dat komt echter maar mondjesmaat naar boven, zodat je je langzaam kan inleven in Eefjes speciale wereld. Want net als je denkt dat het allemaal nog niet zo erg is, komt de dreiging van Mortimer dichterbij en wordt Eefje een heel belangrijke pion.
De personages zijn geloofwaardig uitgewerkt. Eefje voelt zich eenzaam door haar speciale talent dat ze niet mag tonen van haar vader. Die is op zijn beurt erg bang dat Mortimer hen zal vinden en bedreigen. Net als Eefjes oma, die echter durft toegeven dat ze fout was door het talent te laten verbergen. Oma leert haar het talent gebruiken, wat noodzakelijk zal zijn tijdens de confrontatie met Mortimer.
Een spannend en fantasievol verhaal, want wie zou niet graag kunnen praten met dieren?

Mik Ghys - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Matt Haig   

Illustrator
Emily Gravett   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2020

ISBN
9789048850945

Aantal pagina's
217

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Evie and the Animals

Vertaler(s)
Merel Leene