Edmond: Het feest in de maneschijn

Coverafbeelding van: Edmond: Het feest in de maneschijn

Trefwoord(en)
feesten
verkleden
vriendschap
verlegen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Edmond de eekhoorn is heel verlegen. Hij woont in een oude kastanjeboom en komt bijna nooit buiten. Hij maakt lekkere kastanjepuree, leest spannende boeken en knutselt pompons. Wanneer Walter de beer, die onderaan de boom woont, een feest geeft, zou Edmond er graag naartoe gaan. Maar hij durft niet. In de plaats maakt hij kastanjepuree. Guus de uil, die boven in de boom woont, komt af op de geur en overhaalt Edmond om mee naar het feest te gaan. Het wordt een groot succes!

De wereld ontdekken als je verlegen bent is moeilijk. Gelukkig ontmoet je soms iemand die je helpt om die stap te zetten, die je meeneemt om nieuwe dingen te ontdekken, zodat je zelf kan ervaren hoezeer het de moeite is om buiten te komen. Edmond is gewoon verlegen en komt dankzij Guus de uil eindelijk buiten. Guus is op zijn manier ook speciaal, want hij gaat nooit als zichzelf naar een feestje. Hij houdt van verkleden, zo onherkenbaar mogelijk. Eigenlijk droomt hij op zijn manier van de wijde wereld verkennen op een aparte manier.
De belevenissen van deze dieren en de andere feestvierders worden vlot verteld in een speelse tekst. De illustraties zitten vol leuke details en werden geplaatst op kleurrijke pagina’s. Dat zorgt voor een vrolijke sfeer, alles wordt heel feestelijk.
Een vrolijk verhaal over een nieuwe vriendschap.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Astrid Desbordes

Illustrator
Marc Boutavant

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2022

ISBN
9789492986498

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Edmond: la fête sous la lune

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg