Edison – Het mysterie van de muizenschat

aanrader Coverafbeelding van: Edison – Het mysterie van de muizenschat

Trefwoord(en)
moed
doorzetten
muizen
schatzoeken
zee

Genre
prentenboek

Vanaf
9 jaar

Een jonge muis heeft een brief van zijn betovergrootvader waarin sprake is van een schat en zijn reis over de oceaan. Maar het schip waarmee hij overvoer is gezonken. Hoe is hij dan aan land gekomen en wat is er gebeurd met de schat? Samen met een wijze oude professor-muis gaat hij op onderzoek uit.

Na de moedige muis die over de oceaan vloog (Lindbergh) en een andere moedige muis die naar de maan vloog (Armstrong) is het deze keer de beurt aan een muis die de diepte van de oceaan opzoekt. Het stramien van elk verhaal is dezelfde. De muizen doen de ontdekking en voeren die uit waarna de mens veel later doet wat de muizen hebben voorgedaan. Deze keer gaat het over de uitvinding van de gloeilamp door Edison. Maar daarvoor moeten de muizen dus een duik nemen in de diepe oceaan.
Met de heel sfeervolle illustraties lukt het de auteur opnieuw om de lezer te boeien. De illustraties vormen de hoofdbrok in het verhaal en stralen een nostalgische sfeer uit van een bepaalde tijdsgeest. In de illustraties valt soms ook heel wat meer te ontdekken in de details. Ook kleine verwijzingen naar de vorige boeken over deze ondernemende muizen zijn terug te vinden. Door het gebruik van verschillend perspectief krijgt de kijker/lezer een boeiend geheel voorgeschoteld.
Achteraan is een kort informatief stukje opgenomen over de uitvinding van de gloeilamp door Edison.
Ook deze keer een prachtig prentenboek voor jong en minder jong!
En wederom een aanrader!

Pol Van Damme - oktober 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Torben Kuhlmann   

Illustrator
Torben Kuhlmann   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2018

ISBN
9789051166514

Aantal pagina's
108

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Edison – Das Rätsel des verschollenen Mauseschatzes

Vertaler(s)
Joukje Akveld