Het avontuur met de ontvoerde aap – Eddie Albert en de bonte beestenbende, deel 1

Coverafbeelding van: Het avontuur met de ontvoerde aap – Eddie Albert en de bonte beestenbende, deel 1

Trefwoord(en)
talenten
dieren
detective
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Eddie heeft een geheim. Hij kan praten met dieren. Iedereen ziet dat Eddie goed kan opschieten met dieren, maar niemand heeft hem door. Dat verandert wanneer hij gaat logeren bij zijn tante in Amsterdam. Zij blijkt dezelfde gave te hebben, waardoor Eddie zich plots minder vreemd voelt. Op een nacht ziet hij hoe een orang-oetan aan een ketting vervoerd wordt over de grachten. Hij gaat op zoek naar de aap en wil hem redden. Hij schakelt zijn tante en haar buurmeisje in. Samen schieten ze in actie, ook al wordt het levensgevaarlijk.

Dit avontuur is een spannende mix van fantasie en werkelijkheid. Praten met dieren is een droom voor de meeste mensen dus Eddie heeft al meteen ieders aandacht bij de start van het verhaal. En dan volgt het avontuur, want Eddie kan niet alleen met dieren praten, hij is ook moedig en wil iedereen helpen. En gelukkig moet hij dat niet alleen doen, daar zorgen de andere hoofdpersonages mee voor: een superactieve tante die hij tot voor dit avontuur amper kende, en een buurmeisje dat al snel een vriendin wordt. Grappige commentaren van Eddies huisdieren zorgen voor de humor in het verhaal, en ook voor noodzakelijke hulp bij moeilijke situaties.
Een boeiende combinatie van actie, spanning en humor. Met enkele illustraties die het verhaal verluchten en goed bij de vele avonturen passen.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Paul O’Grady

Illustrator
Sue Hellard

Uitgeverij
HarperCollins   


Reeks
Eddie Albert en de bonte beestenbende

Jaartal
2022

ISBN
9789402710793

Aantal pagina's
283

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Eddie Albert and the Amazing Animal Gang

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels