Echt of fake – Een te gekke geschiedenis

Coverafbeelding van: Echt of fake – Een te gekke geschiedenis

Trefwoord(en)
geschiedenis
weetjes
humor

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Er komen tien onderwerpen aan bod, van het Oude Egypte over de Vikingen, hekserij, piraten, oorlog … tot ruimtevaart. Elk onderwerp begint met een korte tijdlijn, waarna enkele vragen volgen die de lezer als echt of fake moet zien te beantwoorden. Dan volgen er een aantal pagina’s met allerhande weetjes die echt zijn of fake – maar dikwijls voor waar werden aangenomen en die de auteurs hier rechtzetten. Elk onderwerp eindigt met het juiste antwoord op – en een korte uitleg over – de eerder gestelde vragen bij het begin van het onderwerp. Waarna nog een bepaald feit over het onderwerp wordt aangehaald over een dubbele pagina waarbij duidelijk gesteld wordt wat echt is en wat fake.

Een bijzonder luchtig en humoristisch informatief boek over een aantal onderwerpen uit de geschiedenis. Er worden een aantal feiten aangehaald met daarbij een aantal dingen die absoluut fake zijn, maar die door heel wat mensen als waar werden – en nog worden – aangenomen. Het aanbrengen van deze informatie gebeurt op verschillende manieren. Soms wordt de lezer rechtstreeks aangesproken om zich aan te bieden als Viking of ruimtevaarder en wat hij er dan allemaal voor moet doen of net niet moet doen. Of het is een soort reclame boodschap om één van de onderwerpen aan te prijzen of net niet. Of een soort wedstrijd wie de strafste piraat ooit was.
Heel erg luchtig, speels, humoristisch maar wel correct met als doel een aantal fake-feiten duidelijk te maken en uit de wereld te helpen.
Het boek doet denken aan de ‘Waanzinnig om te weten’-reeks die ook op een luchtige manier en met heel veel grappige illustraties informatie geeft over een bepaald onderwerp.
Leuk om op een luchtige manier geschiedkundige weetjes te verwerven.

Pol Van Damme - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Benjamin Goyvaerts
Yasmina Faid

Illustrator
Wendy Panders   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2024

ISBN
9789401495981

Aantal pagina's
249

Prijs
€15,99