Dwars door de nacht

Coverafbeelding van: Dwars door de nacht

Trefwoord(en)
korte verhalen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Dit boek bevat vier afzonderlijke verhalen. In ‘De stem van de schildpad’ moet Resa proberen haar lievelingsschildpad te redden van piraten die schildpadden vangen om op te eten. In ‘De kat en de adelaar’ probeert Farid een kat te vangen die in de overvolle bus van zijn vader meereist. In ‘Het spoor van de panter’ volgt Djit het spoor van een panter die het op de geiten heeft gemunt. En in ‘Maliff en de wolf’ vindt Maliff een wolvenwelp die zijn moeder kwijt is.

De vier verhalen verschenen al eerder afzonderlijk. Voor deze uitgave schreef de auteur telkens een korte inleiding over de manier waarop hij het idee kreeg om het verhaal te schrijven. Alle verhalen gaan over kinderen die op de één of andere manier een bijzondere band met een dier hebben. De verhalen spelen zich af in Indonesië, Syrië, Pakistan en op de Galapagos-eilanden. Daardoor krijgt de lezer ook nog een kijkje op de manier van leven in deze streken.
Het lukt de auteur om in het eerder korte bestek van het verhaal toch een heel beeldend geheel te beschrijven en de personages tot leven te laten komen in een realistische setting. Door de eenvoudige taal en het beperkte aantal pagina’s per verhaal kan ook een niet zo enthousiaste lezer toch een heel boek lezen zonder dat de interesse verslapt.
Vier korte verhalen over bijzondere ontmoetingen tussen kinderen en dieren.

Pol Van Damme - oktober 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Hans Hagen   

Illustrator
Philip Hopman   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2015

ISBN
9789045118307

Aantal pagina's
131

Prijs
€14,99