Dwars & Co

Coverafbeelding van: Dwars & Co

Trefwoord(en)
pesten
helpen
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Heb je ooit al een dwarsligger ontmoet? Dat zijn kleine wezens die niets liever doen dan het leven van de mensen zuur maken. Ze maken speelgoed of wasgoed kwijt, ze strooien stof rond in je huis, ze verstoren je elektrische toestellen, ze boren gaatjes in je tanden, kortom, ze geven je het gevoel dat alles tegenzit. Waarom ze dat doen? Dat kom je te weten als je dit boek leest.
Je maakt kennis met Stip, die les volgt aan de Leeracademie voor Hoogstaande Dwarsligkunsten. Hij is geen goede leerling omdat hij erg onhandig is. Hij moet zijn eindproef afleggen en hoopt dat alles goed gaat. De eerste opdracht gaat snel, de tweede is al wat gevaarlijker want hij krijgt te maken met een nieuwsgierige kat. En de derde opdracht zorgt ervoor dat hij gevangen wordt door een mens. En als er iets is dat dwarsliggers niet mogen meemaken, dan is het gezien worden door een mens. Kan hij nu nog ooit een echte dwarsligger worden?

Dit is nog maar het begin van de avonturen van Stip. Door zijn gevangenschap ontdekt hij dat mensen niet allemaal slecht zijn, dat ze het leven zuur maken misschien fout is. Spit is dus inderdaad een slechte dwarsligger. Hij zal het leven van alle dwarsliggers grondig veranderen. Hij heeft oog voor zijn omgeving en stelt er zich vragen bij. Dat zorgt voor doordenkertjes, ook voor de lezers. Daar wordt ook nog een pestprobleem aan gekoppeld, dat hier opgelost wordt met een zeer fantasierijke invulling.
Het avontuur van Stip is fantasievol en spannend, met daarbij toch een belangrijke les. De tekst leest vlot en is voorzien van guitige, cartoonachtige illustraties. Ze brengen de wereld van de dwarsliggers mooi tot leven.
Een fantasievol verhaal vol humor en spanning.

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Rico Hop

Illustrator
Bas Schel

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401471008

Aantal pagina's
316

Prijs
€13,99