Duurt het nog lang?

Krijg jij een broertje of een zusje? Best spannend he! Maar hoe zit dat dan? Wat zit er in de buik van mama? En hoe groot is het baby’tje al? Kan het al zien? En wat als het plast?
Wanneer kinderen er een broertje of zusje bij krijgen, leidt dit natuurlijk tot veel vragen. En die zijn niet altijd even makkelijk te beantwoorden. Gelukkig maakte wetenschapsjournalist Floor Bal Duurt het nog lang? een prentenboek waarin ze op al die vragen een eenvoudig maar correct antwoord geeft. Alle 42 weken dat een zwangerschap kan duren, komen aan bod. Van het prilste begin tot de eerste tijd uit de buik kan je kind kijken hoe zijn broertje of zusje groeit en wat de baby al allemaal kan. Erg fijn ook dat de bevalling niet meteen het einde van het verhaal hoeft te betekenen. De baby is dan wel klaar, jullie leven als familie begint nog maar net. Omdat de tekst alle 42 weken kort beschrijft, nodigt het boek niet meteen uit om het in één ruk te lezen. Het is bedoeld om elke week even vast te pakken en te kijken hoe het met de baby gaat. Zo kunnen jullie samen de negen lange maanden met een gezellig ritueel doorkomen. De kleurrijke illustraties van Iris Deppe laten verschillende gezinnen zien die wachten op hun kleine wondertje. De baby vormt de relatie tussen de prenten en de tekst maar de rest van de illustraties nodigen uit om zelf je verhaal te verzinnen. De verschillen tussen de gezinnen maken dat des te leuker.
Duurt het nog lang? is het ideale boek om de vragen van je kind op een correcte maar toegankelijke manier te beantwoorden en samen naar de nieuwe baby toe te leven.

Mathilde Lemm - maart 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Floor Bal   

Illustrator
Iris Deppe

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025771942

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,99