Durf eland!

Coverafbeelding van: Durf eland!

Trefwoord(en)
durven
reizen
dieren

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Eland woont samen met zijn vrienden Beer en Bever in een groot wild woud. Beer en Bever houden van uitbundige spelletjes, maar Eland niet. Alles is hem te nat, te winderig of te koud. Daardoor krijgt hij het gevoel dat hij iets mist. Op een dag bedenkt hij dat om uit te zoeken wat hij mist, hij iets moet durven. En dan ziet hij een bootje en beseft: hij moet vertrekken met die boot. Zo start een wonderlijke en gedurfde reis.

Eland is een boeiend personage. Hij weet dat hij iets mist en gaat ernaar op zoek. Zo leert hij initiatief nemen en opkomen voor zichzelf. Het wordt dan ook een boeiende reis, zowel in de boot als voor zichzelf.
De eenvoudige taal ( in AVI 3/E3) zorgt ervoor dat dit een ideaal leesboek is voor jonge lezers. De uitnodigende kleurrijke illustraties maken het geheel extra aantrekkelijk. Na het verhaal volgen nog enkele vraagjes om na te gaan of de lezer alles begrepen heeft. Een interessante aanvulling om de leesvaardigheid na te gaan. Een boeiend verhaal voor beginnende lezers over de dieren van het wilde woud.

Mik Ghys - oktober 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Nicholas Oldland

Illustrator
Nicholas Oldland

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
In het wilde woud

Jaartal
2016

ISBN
9789462345683

Aantal pagina's
38

Prijs
€8,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Making the moose out of life

Vertaler(s)
Aag Vernelen