Dummie de Mummie en de drums van Massoeba

Coverafbeelding van: Dummie de Mummie en de drums van Massoeba

Trefwoord(en)
mummies
fantasie
geloof
geesten
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Op Koningsdag komt de koning naar Polderdam en de klas van Dummie en Goos mag op het stadhuis de aubade zingen. Anna-Lies mag zelfs viool spelen, omdat ze de dochter van de burgemeester is. Maar ook andere kinderen willen een instrument bespelen. Wanneer Dummie op een rommelmarkt een mooie oude Afrikaanse trommel ziet, wil hij die kopen. Ideaal voor de aubade vindt hij. Net dan krijgen ze een Afrikaanse invaljuf, Sayenne. Zij bedenkt een swingend Afrikaans nummer waarbij de hele klas mee muziek kan maken. Wanneer de schooldirectrice bezwaren heeft, schakelt Dummie zijn oude vriendin, de vorige koningin zelf, in. Ondertussen kunnen de vader van Goos en Sayenne het erg goed met elkaar vinden. Maar dat vindt Goos niet fijn, hij wil zijn vader voor zich alleen.

Er gebeurt weer heel wat in dit nieuwe avontuur van Dummie de Mummie en zijn vrienden. Dummie heeft als jongen goed leren trommelen, en dat duikt weer op wanneer hij een mooie Afrikaanse trommel koopt. Door de verhalen van de vader van Sayenne, oude Afrikaanse verhalen, gelooft Dummie dat hij door de trommel met de geest van zijn moeder kan praten. Hij is er ook van overtuigd dat de trommel geluk brengt. Maar Goos is het daar niet mee eens, voor hem is Sayenne een indringster. Er komen dan ook weer heel wat gevoelens aan bod, bij Dummie en bij Goos. Ze zijn zo tegengesteld dat de 2 vrienden het toch wat moeilijk krijgen met elkaar. Ook Goos’ vader heeft het moeilijk, want Goos is belangrijk, maar Sayenne ook. Ondertussen zit er ook heel wat humor in het verhaal, vooral op school wanneer de confrontaties met Anna-Lies plaatsvinden, of met de directrice. Hoe Dummie steeds alles geregeld krijgt, blijft mooi om zien.
Opnieuw een vrolijk en spannend avontuur van Dummie, Goos en alle andere bekenden. En nu Sayenne in hun leven gekomen is, zal ze wel blijven ook. Een aanwinst voor de reeks.

Bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2016.

Mik Ghys - november 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Tosca Menten   

Illustrator
Elly Hees   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
Dummie de Mummie

Jaartal
2015

ISBN
9789000346677

Aantal pagina's
300

Prijs
€14,99