Duivels spel

Coverafbeelding van: Duivels spel

Trefwoord(en)
mysteries
zoektochten
detective
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Het vriendje van Lynsey, Noah, is er de ene dag nog gewoon, maar blijkt de volgende dag spoorloos verdwenen. Lynsey snapt er niets van en gaat op zoek naar haar grote liefde. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Ze ontdekt dingen die ze niet wist van haar vriendje. Dan blijkt dat er nog andere kapers op de kust zijn. Wat is er aan de hand?

Dit spannende, onderhoudende verhaal neemt de lezer mee naar de wereld van geocache. Al moet de lezer er zelf geen notie van hebben om het verhaal te kunnen volgen.
Het verhaal speelt zich in twee periodes af. Enerzijds het heden waarin Lynsey op zoek gaat naar Noah. Anderzijds speelt het verhaal zich in het verleden af, waarin enkele gelijkgestemde zielen zich op zondag bezighouden met geocaching.
In eerste instantie heeft de lezer geen idee wat beide verhalen met elkaar te maken hebben. Naargelang het verhaal vordert, worden de elementen duidelijker en zullen de verhaallijnen uiteindelijk samenvloeien.
De auteur schetst de verschillende personages nogal extreem. Het meisje dat mee de geocache speelt in het verleden is erg dwingend naar de andere leden toe, terwijl er ook een jongen bijzit die zich erg stoer voordoet en de anderen wil overtroeven.
Lynsey en haar zus worden als twee heel normale meisjes beschreven die heel zorgzaam zijn voor elkaar, al hebben ze wel eens woorden. Lynsey heeft ADHD, maar weet hoe ze die (meestal) onder controle kan houden. De ouders van beide meisjes komen vrijwel niet voor in het verhaal. Ze spelen er ook geen enkele rol in.
Ergens halverwege krijgt de oplettende lezer wel een idee wat er aan de hand is, maar de uiteindelijk ontknoping komt er bij een wat chaotische en toch wel dramatische finale. En diezelfde oplettende lezer heeft ook een kleine fout ontdekt in het verhaal. Al doet die niet af aan het geheel. De informatie over de waarheid van vroegere gebeurtenissen is wel op een vrij vreemde manier verspreid verstopt.
Onderhoudend verhaal waarin de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen en dat de lezer geboeid houdt. Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Inge Verbruggen   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044837094

Aantal pagina's
288

Prijs
€17,95