Duif

aanrader Coverafbeelding van: Duif

Trefwoord(en)
dromen
passie
vliegen

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

“Op een dag kreeg Basiel een duif.”
Zo begint dit vertederende prentenverhaal over een door en door Vlaams gegeven: de duivenmelkerij. Maar Jacques & Lise zouden zichzelf niet zijn moesten zij dit gegeven niet optillen tot ongeziene hoogtes vol liefde en passie. Dit lokale gegeven is voor hen aanleiding tot een universeel verhaal over het najagen van dromen en over volhouden.
Want Basiel oefent zijn duif dag na dag en slaagt erin om prijs na prijs binnen te halen. Ondertussen zie je zijn leven evolueren. Een vrouw, kinderen, een groter huis, … Maar zijn dromen zijn grenzeloos. Hij wil steeds meer, steeds verder. En zo broeit hij op een plan… Iets dat nog geen enkele duif ooit heeft gedaan… En zijn droom komt uit. Of toch, deels… Of toch…

Dit is een sterk verhaal, klein en innemend en tegelijkertijd groots en overweldigend. Mooi hoe de makers een kleine anekdote kunnen optillen tot een pakkend verhaal van formaat. Het verhaal bouwt zich op en verrast voortdurend. Het neemt je mee en stilletjes kruipt het onder je vel. Om je op het einde verweesd maar ook wel ontroerd en voldaan achter te laten. Knap! De verstilde prenten in bruinige okertinten zijn pareltjes! De composities zijn ingetogen en vol details die zich beetje bij beetje laten ontdekken. Zij vertellen het verhaal en tonen hoe het leven (vooral van Basiel) voortschrijdt. De karige tekst erbij is zuinig en gedoseerd. Hij doet meer vermoeden dan er staat. De vele stiltes en de rust die hij uitstraalt klopt perfect bij dit verhaal. Zo gaan tekst en tekeningen hand in hand en vormen zij samen een meer dan ontroerend geheel dat je beklijft.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Jacques & Lise   

Illustrator
Jacques & Lise   

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2017

ISBN
9789461317353

Aantal pagina's
32

Prijs
€17,99