duif op de fuif

Coverafbeelding van: duif op de fuif

Trefwoord(en)
feesten
vervelen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Duif speelt een spel met Mier en Muis. Maar hij vindt het saai en loopt weg. Buiten komt hij Rat tegen. Die neemt hem mee naar een fuif want Duif heeft zin in een feest. Dat valt tegen, er wordt veel gedronken en Rat laat hem snel in de steek voor een andere vriend. Duif wil terug naar Mier en Muis.

Het verhaal is wat deprimerend. Duif heeft een vervelende ervaring op de fuif, feestjes blijken niet altijd leuk. Gelukkig heeft hij zijn echte vrienden nog, waar hij zich thuis kan voelen.
In dit samenleesboek is het de bedoeling dat je de linkerpagina leest met behulp van de tekeningen. Er staan slechts twee tekeningen en de bijhorende woorden staan opgesplitst in afzonderlijke letters. Op de rechterpagina worden diezelfde woorden ook gebruikt in de verhalende tekst. Daar kunnen de kinderen dan die woorden zelf lezen. Maar omdat die rechterpagina in zeer eenvoudige taal geschreven is, kan deze tekst ook gemakkelijk gelezen worden door een jonge lezer. Het samenlezen is dus vooral voor een startende lezer samen met een iets verder gevorderde lezer.

Mik Ghys - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Emy Geyskens   

Illustrator
Jan Van Lierde   

Uitgeverij
Bakermat   


Reeks
ik lees samen met jou

Jaartal
2017

ISBN
9789059243941

Aantal pagina's
33

Prijs
€6,95