Duet met valse noten

aanrader Coverafbeelding van: Duet met valse noten

Trefwoord(en)
liefde
tieners
opgroeien
ongeval
rolstoel

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Bart Moeyaert debuteerde in 1983 op negentienjarige leeftijd met dit tijdloos verhaal over een alles innemende liefde tussen twee opgroeiende tieners. Ook al zijn er nu totaal andere communicatiemogelijkheden en is het leven grondig veranderd doorheen die veertig jaren, met deze twintigste druk bewijst hij overtuigend dat de liefde een zaak is van alle tijden en dat zijn vlotte schrijfstijl ons nog steeds bij de les houdt.
In wisselende vertelperspectieven laat hij zijn protagonisten aan het woord. Elk om beurt, hoofdstuk per hoofdstuk, vertellen Lander en Liselot hoe ze elkaar ontmoetten en hoe hun relatie intenser en intenser werd. De passie is oprecht en doorleefbaar, de emoties voelbaar, beschreven in een schrijfstijl die je bij de kraag vat en die je niet loslaat. Je identificeert je moeiteloos met beide tieners.
Doorheen het verhaal vraag je je een lange tijd af waar die ‘valse noten’ blijven. En dan, onverwacht en als een mokerslag, slaat het noodlot toe. Om daarna af te ronden naar een open maar deugddoend einde toe.
Knap hoe het verhaal is opgebouwd en hoe het bij je binnen komt.
Deze jubileumeditie werd voorzien van een nieuwe cover en een uitgebreid ‘Het verhaal achter het boek’ waarin Moeyaert met oprechte pen beschrijft hoe hij is gekomen tot dit verhaal en wat het allemaal heeft teweeg gebracht bij hemzelf en zijn vele lezers. Dit doorspekt met foto’s die het een documentair karakter geven. Deze uitleiding leest al even vlot als het verhaal zelf. Alsof de auteur bij je aan tafel zit en vertelt. Levendig en boeiend, eerlijk en oprecht.
Een knappe heruitgave die nog maar eens aantoont dat sommige boeken klassiekers worden en best nooit meer verdwijnen uit het boekenlandschap.
Na al die jaren nog steeds een aanrader!
(Bart Moeyaert mag terecht fier de veertig kaarsjes op de verjaardagstaart van dit boek uitblazen…)

Eric Vanthillo - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Bart Moeyaert   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2023

ISBN
9789045128795

Aantal pagina's
191

Prijs
€17,99