Drukke bever

Coverafbeelding van: Drukke bever

Trefwoord(en)
dieren
humor
spijt

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

In het grote, wilde woud woont Bever. Hij is erg druk bezig. Hij knaagt overal bomen om en bouwt dammen die zo slordig zijn dat ze lekken. Tot een boom op hem valt en hij naar het ziekenhuis moet. Hij rust veel en leert het kalmer aan te doen. Wanneer hij door het raam kijkt, ziet hij welke ellende hij in het woud veroorzaakt heeft. Hij beseft dat hij veel goed te maken heeft. Het helpt andere dieren, zegt sorry, ruimt op en herstelt zijn dammen. Hij plant zelfs nieuwe bomen. Tevreden valt hij in slaap.

Druk doen en niet nadenken staan centraal in dit verhaal. Het kan jonge lezers aanzetten om eens na te denken over hun eigen drukke leven, of dat van hun ouders.
De belevenissen van Bever worden beschreven in een vlotte tekst met AVI 3 / E3. De expressieve illustraties en de speelse lay-out zorgen voor een aantrekkelijk boek voor beginnende lezers. Na het verhaal volgen nog enkele vragen rond begrijpend lezen en een doe-tip. Zo krijgt een aangename leeservaring nog een extra dimensie. Ideaal om jonge lezers te motiveren.

Mik Ghys - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Nicholas Oldland

Illustrator
Nicholas Oldland

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
In het wilde woud

Jaartal
2017

ISBN
9789461316110

Aantal pagina's
37

Prijs
€9,99