Dromen

Coverafbeelding van: Dromen

Trefwoord(en)
tieners
verliefd
familieproblemen
familierelaties

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Lucy is een bijna zestienjarige meisje waarvan de ouders een druk café/eethuis uitbaten en die ervan uitgaan dat Lucy de zaak zal overnemen. Maar die droomt van verre reizen en de wereld ontdekken. Op een dag vindt Lucy een brief van een onbekende in haar jas. Ze wordt erdoor geïntrigeerd en samen met haar vriendin Karen wil ze uitzoeken wie haar die brief bezorgd heeft. Ondertussen hoort ze enkele verontrustende dingen die haar bezig houden.

De auteur van dit verhaal is even oud als het hoofdpersonage. Op die leeftijd een heel verhaal bij elkaar schrijven dat logisch in elkaar zit, een spanningsboog heeft en herkenbaar overkomt, is een hele krachttoer.
De dingen die Lucy en haar vriendin meemaken en bezighouden zijn realistisch en komen herkenbaar over. Al is het waarschijnlijk dat meisjes zich beter zullen kunnen inleven in de twee meisjes en hoe zij omgaan met gebeurtenissen en gevoelens dan jongens dat zullen doen. Een typisch meisjesboek met alles erop en eraan; shoppen, jongens, verliefdheid, feestjes en vooral dromen over de toekomst.
Wat wel opvalt, is dat de ouders nogal erg veel druk zetten op Lucy en wat zij zou moeten gaan doen met de zaak. Ze is nauwelijks zestien en dan ben je als jongere toch meer bezig met school, vrienden en vriendinnen en plezier maken dan met wat de toekomst zal worden.
Daarnaast komen er ook nog een aantal extra problemen opduiken die het leven van Lucy nog meer overhoop halen, een overdaad zelfs die je een jongere niet zou toewensen. Het doet de geloofwaardigheid van het verhaal helaas geen goed.
Dat de auteur nog weinig ervaring heeft, merkt een aandachtige lezer ook aan het feit dat ze alles wil uitleggen met meer woorden dan nodig is. Iets wat het verhaal onnodig rekt en de aandacht doet verslappen.
Verdienstelijk verhaal van een erg jonge auteur dat vooral meisjes zal aanspreken.

Pol Van Damme - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Sara Zonneveldt

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2016

ISBN
9789000347247

Aantal pagina's
270

Prijs
€15,00