Driehoek

Coverafbeelding van: Driehoek

Trefwoord(en)
vormen
plagen
vriendschap
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Met zijn dikke kaft in karton met afgeronde hoeken met enkel een tekening van een vermenselijkte driehoek erop zonder vermelding van titel of auteur, oogt dit prentenboek erg bijzonder.
Driehoek woonde in een driehoekig huis met een driehoekige deur en driehoekige kunst aan de muur. Op een dag ging hij een gemeen grapje uithalen met Vierkant. De weg naar het huis van Vierkant leidde hem langs kleine en grote driehoeken, daarna langs vormen die geen driehoeken meer waren en dan langs vormen zonder naam. Als hij daarna langs vierkante vormen kwam naderde hij het huis van Vierkant. Daar haalde hij zijn gemeen grapje uit. Maar Vierkant nam wraak…

Het verhaal zelf heeft niet veel om het lijf (Driehoek plaagt Vierkant en Vierkant neemt wraak), maar de prenten zijn hoogst origineel. Klassen tekent en schildert vormen in donkere, aardse tinten en componeert ze tot beelden van plaatjes op crèmekleurige pagina’s. Esthetisch en hoogst prikkelend voor je verbeelding. Hij verbeeldt het verhaal op een originele, eigen manier die zowel kleuters als volwassenen aanspreekt.
De tekst zelf, in korte zinnetjes, begeleidt de prenten, hoewel dat niet altijd nodig is. De eenvoudige, imponerende beeldtaal van Klassen is zo sterk, dat de tekst soms eerder stoort dan aanvult. De kijker zal zich daar echter niet aan storen. En de verteller/voorlezer zal er met gemak en veel plezier zijn of haar eigen verhaal van maken.

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2018.

Eric Vanthillo - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Mac Barnett   

Illustrator
Jon Klassen   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2017

ISBN
9789025767464

Aantal pagina's
50

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Triangle

Vertaler(s)
J.H. Gever