Drie Sterke Vrouwen

Coverafbeelding van: Drie Sterke Vrouwen

Trefwoord(en)
volksverhalen
Japan
sterk
vrouwen
leven

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Dit bijzondere prenten-/voorleesboek hoort bij of is geïnspireerd door de gelijknamige muziektheatervoorstelling van Walpurgis, een multidisciplinair podiumgezelschap dat een afspiegeling wil zijn van de samenleving waarvan zij dromen. Daarbij schuwen zij geen taboes en creëren zij voortdurend gelaagde voorstellingen die zowel jong als oud boeien.
Het verhaal (en deze voorstelling) is gebaseerd op een oud, Japans volksverhaal waarin de beroemde worstelaar Eeuwige Berg de hoofdrol speelt. Het start bij de dood van de drie sterke vrouwen – Anna, Razanna en Malala – omdat zij anders waren. Omdat zij sterk waren, omdat zij fier waren dat ze geboren waren als meisjes, omdat ze het heerlijk vonden om naar school te gaan, en om nog andere redenen.
Maar echt dood waren ze niet. Ze leefden met hun drietjes diep in het bos verder. De worstelaar, op weg naar de koning voor een worstelwedstrijd, ontmoette hen daar. En deze ontmoeting zou zijn leven grondig veranderen. Nieuwe inzichten, leefpatronen en gedachten maakten hem bijzonder en onoverwinnelijk. En de drie vrouwen, die leefden verder in een andere gedaante…
De vlotte tekst van Judith Vindevogel laat je niet los. Hij doet je ronddolen in de gedachten en het hoofd van de worstelaar en geeft je ook nieuwe inzichten. Het verhaal op zich is spannend en vol onverwachte wendingen.
De originele prenten hierbij van Sarah Yu Zeebroek tillen het verhaal op en doen het de realiteit overstijgen. Zij tekent en kleurt en balanceert voortdurend tussen concreet en abstract. In haar beelden speelt zij met verrassende perspectieven.
Het geheel werd vakkundig vorm gegeven door Paul Verrept, waardoor je dit boekje gaat begeren. Terecht!

Eric Vanthillo - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Judith Vindevogel

Illustrator
Sarah Yu Zeebroek   

Uitgeverij
Bebuquin   


Jaartal
2021

ISBN
9789075175929

Aantal pagina's
38

Prijs
€16,00