Drie is te veel

Coverafbeelding van: Drie is te veel

Trefwoord(en)
eiland
gezin
familie
vriendschap
detective

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Olivier reist naar Ameland om er zijn vakantie door te brengen bij een oom en tante. Verder kent hij er niemand, maar dat verandert snel. Hij ziet vanuit zijn kamer hoe een man zich vreemd gedraagt in de souvenirwinkel aan de overkant. Hij leert Klaas en Maddie kennen, twee boezemvriendinnen die niet staan te springen om er iemand bij te nemen. Toch wint de nieuwsgierigheid het en samen zoeken ze uit wat er aan de hand kan zijn. Al snel blijkt dat er iets niet pluis zit maar hoe de vork in de steel zit, dat blijkt niet zo eenvoudig.

Het verhaal speelt zich af op het eiland Ameland. Wie daar op vakantie is geweest of er naartoe gaat, kan de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt zelf herkennen.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van één van de drie kinderen. Het duurt soms even voordat het duidelijk is vanuit wiens standpunt het verhaal verder verloopt.
De drie kinderen zijn herkenbaar geschetst en hun dialogen komen vlot over. Al is Maddie erg slim en sterk in het analyseren van de gebeurtenissen om daar conclusies uit te trekken. De volwassenen in het verhaal komen eveneens realistisch over. Al zijn het de kinderen die met hun speurtocht de waarheid achterhalen.
Sommige gebeurtenissen zijn wel heel toevallig maar wel nodig om het verhaal verder te laten verlopen.
Het verhaal is geschreven in een makkelijk leesbare taal, helder, duidelijk en zonder beeldspraak.
Leuk tussendoortje als avontuur, zonder meer.

Pol Van Damme - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Martine Kamphuis

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2019

ISBN
9789021679570

Aantal pagina's
152

Prijs
€13,99