Drie Biggen en een Wolf

aanrader Coverafbeelding van: Drie Biggen en een Wolf

Trefwoord(en)
sprookjes
humor
luisterboek
klimaat

Genre
luisterboek

Vanaf
10 jaar

Werner Wolf is een jonge enthousiaste verkoper van tuingereedschap. Maar wanneer hij voor de deur staat van Billie Big, wordt hij verjaagd met zijn eigen gereedschap. Net als bij Tristan, de broer van Billie. Uiteindelijk belandt hij bij Big Industries, de firma van Samuel Big IV, de broer van Billie en Tristan. Samuel wil milieuvriendelijke huizen bouwen en toont dat tijdens rondleidingen in zijn fabriek. Werner wil ook daar proberen om tuingereedschap te verkopen, maar wordt aan de ingang tegengehouden omdat hij een wolf is. Dat heeft te maken met een explosieve situatie uit het verleden tussen de families Big en Wolf. Zal de geschiedenis zich herhalen?

Dit Heerlijk Hoorspel is opnieuw een lust voor het oog en oor. Warre Borgmans is zoals steeds de verteller van dienst, en doet dat uiteraard weer fantastisch. De andere personages kregen ook perfect gecaste stemmen om het karakter het beste tot zijn recht te laten komen. En de humor uiteraard. Want dit zou geen Heerlijk Hoorspel zijn als er geen humor in zou zitten. De vlotte dialogen en verschillende dialecten spreken tot de verbeelding, die voor een deel ook ingevuld wordt door de levendige illustraties van Mark Borgions. Bekende acteurs zoals Koen De Graeve, Karlijn Sileghem, Rik Verheye en vele anderen spelen met alleen hun stem een glansrol. Het plezier dat ze eraan beleven voel je doorheen het hele hoorspel.
Het verhaal, met een verrassend slot, zit vol knipogen naar de actualiteit. Vooral de klimaatproblemen krijgen veel aandacht. Ook de verschillende personages en hun bezigheden worden raak beschreven in de vlotte dialogen. Af en toe een liedje erbij en de sfeer van het verhaal kan helemaal niet meer stuk.
Je kan alles beluisteren met de bijgevoegde cd of met de downloadcode.
En dan is er ook nog het boek, waarin vooraan alle personages uitgebreid voorgesteld worden met tekening en tekst. Daarna volgen de teksten van de liedjes met bijhorende illustratie. Tussen de liedteksten door worden nog enkele scenes uit het verhaal getoond, waarbij de illustrator vooral zorgt voor karaktervolle en humoristische illustraties. Een genot om te bekijken, voor, na en tijdens het luisteren.
Zo zorgen boek en cd samen weer voor een zalige combinatie om uren met het hele gezin van te genieten. Een aanrader!

Mik Ghys - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Wauters

Illustrator
Mark Borgions   

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Reeks
Heerlijk Hoorspel

Jaartal
2021

ISBN
9789079040773

Aantal pagina's
41

Prijs
€24,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
01:19

Verteller
Warre Borgmans   

Componist
Koen Brandt