Dribbel naar de boerderij

Coverafbeelding van: Dribbel naar de boerderij

Trefwoord(en)
dieren
boerderij
zoeken
flapjesboek

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Dribbel, de favoriet van menig peuter, doorstaat met gemak de tand des tijds. Dit boek verscheen voor het eerst in 1987 en als kartonboek in 2001. Dit is de elfde druk als karton-flapjesboek.
Hij gaat op zoek met zijn papa op de boerderij naar de pas geboren dieren. Achter de staldeur ziet hij de koe, maar geen kalfjes. Door het luik ontmoet hij het paard, maar geen veulens. Achter het bosje wordt hij gefopt door het konijn. En in de kruiwagen hoopt hij kuikentjes te vinden. Zo gaat de zoektocht verder tot hij de schattige biggetjes ontdekt. Maar dan vindt hij ook nog pas geboren dieren waar papa niets van af wist… En thuis heeft hij heel wat te vertellen aan mama.

Het verhaal zelf is hoogst eenvoudig. Het succes zit hem weer in de eenvoud. De herhaling van zoeken en vinden bekoort elk kind. Het mee zoeken achter de flapjes  verhoogt de intensiteit en het plezier.
De eenvoudige prenten in felle kleuren op witte achtergronden zijn herkenbaar, duidelijk en trekken je aandacht om op zoek te gaan naar kleine details.
De tekst is vrij stroef. Maar als aanzet om verder te fantaseren en te vertellen voldoet hij best.
Herhaling die nooit zal vervelen…

Eric Vanthillo - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Eric Hill   

Illustrator
Eric Hill   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2020

ISBN
9789000371594

Aantal pagina's
22

Prijs
€9,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Spot goes to the farm