Dribbel bij opa en oma

Coverafbeelding van: Dribbel bij opa en oma

Trefwoord(en)
grootouders
flapjesboek
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
1 jaar

Hondje Dribbel gaat op bezoek bij oma en opa. Hij neemt een koekje uit de kast, wat oma niet erg vindt. Opa vraagt of Dribbel wil helpen in de tuin. Dribbel vindt helpen fijn, maar spuit per ongeluk opa nat met de tuinslang. Hij mag eitjes halen bij de kip en vindt een bal bij de pompoenen. Wanneer hij die naar opa gooit, vliegt de bal door een raam. Gelukkig is dat allemaal niet erg en leest opa nog een verhaaltje voor. Daarna gaat hij naar huis en vertelt over de bal die hij gevonden heeft.

Dit boekje over het bezoek bij oma en opa heeft flapjes op elke dubbele pagina. Zo krijg je korte scènes die elkaar opvolgen en zo de sfeer van het bezoek weergeven. Dribbel heeft lieve grootouders waar hij zich thuis voelt en waar al eens iets misloopt. Maar ze zijn nooit boos. Dat past bij de sfeer die alle Dribbelboekjes oproepen. Gezellige verhaaltjes vol warmte en meestal met visuele verrassingen. Zoals hier de flapjes.
Dit figuurtje van Eric Hill is bekend van boekjes en film. Het is een vrolijk personage dat peuters aanspreekt. Kleurrijke illustraties zonder veel decor zetten Dribbel altijd centraal. Zo kan alle aandacht naar Dribbel en zijn belevenissen gaan. De stevige kartonnen bladzijden maken het ideaal om peuters dit boekje zelf te laten bekijken. En achter de flapjes te kijken natuurlijk.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Eric Hill   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2021

ISBN
9789000370016

Aantal pagina's
22

Prijs
€9,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Spot Visits His Grandparents

Vertaler(s)
Van Holkema & Warendorf