Draken en Monsters – vandaag eet ik een meisje op!

“Vandaag eet ik een meisje op!”, mompelde het monster in het gelijknamige Keniaanse sprookje. Het maakte Winta tot zijn dochter en mestte haar vet met vlees van schapen die hij bij de mensen stal. Na 9 dagen leek ze op een tonnetje en was ze met haar 9 laagjes vet klaar om bereid te worden. Het monster trok erop uit om zijn vrienden uit te nodigen voor het grote feestmaal. Ondertussen kreeg Winta het bezoek van een kraai met een geheim…

Dit en vele andere wonderbaarlijke verhalen verzamelde Kristien Dieltiens uit de hele wereld: ‘Het monster op de hanenbalk’ uit Vlaanderen, ‘Lila en Rani’ uit Indië, ‘Maurice de drakendoder’ uit Mauricië, ‘De drakenlampion’ uit China, ‘Michaël” een bijbels verhaal, en nog veel meer. Met een schat aan verhalen, 20 op rij, bewijst zij nogmaals haar uitgebreide verzamel- en vertelkunst. Mocht je dit boek horen, je hing aan haar lippen. Want elk verhaal vertelt zij met veel fantasie, spanning en kleur. Zo werd dit een te begeren verzamelbundel die de wereld omvat en tegelijkertijd aantoont dat er in alle culturen steeds dezelfde thema’s als angsten en heldendaden terugkomen.
Mieke Mertens verbeeldt de diverse verhalen met veel kleur. Zij tekent en schildert grote illustraties die het geheel gepast verluchten. 

Eric Vanthillo - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kristien Dieltiens

Illustrator
Mieke Mertens

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462915138

Aantal pagina's
144

Prijs
€24,95