Draken delen niet!

Coverafbeelding van: Draken delen niet!

Trefwoord(en)
draken
delen
eenzaam

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Ruby is een kleine draak die heel veel spullen heeft. Dat komt omdat ze zich houdt aan de regels van het Drakenhandboek. Regel nummer een is dat draken altijd heel eng moeten zijn. En daar is Ruby heel goed in. Regel nummer twee is dat draken heel veel dingen moeten stelen. Dat kan Ruby ook heel goed. Regel nummer drie zegt dat draken hun spullen met niemand mogen delen. En ook daar is Ruby heel goed in. Maar deze regels maken het wel zwaar en eenzaam om een draak te zijn. Op een dag raakt Ruby haar Drakenhandboek kwijt en is ze in paniek. Ze kan zich niet meer herinneren welke regels ze moet volgen. Gelukkig willen enkele dieren haar helpen om nieuwe regels te bedenken. Regels die voor iedereen leuk zijn.

Dit sprookjesachtige verhaal zet een kleine draak centraal die helemaal niet gelukkig is. Ze houdt zich aan vastgeroeste regels maar die maken haar eenzaam. Tot het toeval een handje helpt. Met daarbij enkele dieren die van de gelegenheid profiteren om de kleine draak een ander leven te bezorgen.
Het verhaal leest vlot en prettig voor. De personages zijn fantasievol en spreken tot de verbeelding. Tegelijk toont het verhaal dat je om gelukkig te worden soms oude regels moet aanpassen. Ook dat samen delen veel gelukkiger maakt dan alles voor jezelf houden. Maar vooral dat samen spelen je erg gelukkig maakt.
Een vrolijk drakenverhaal over delen en samen spelen.

Mik Ghys - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Nicola Kinnear   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2021

ISBN
9789048319466

Aantal pagina's
31

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Dragons don’t share

Vertaler(s)
Ellen Hosmar